Krepšelis

MŪSŲ PRODUKTAI

  • Gaminame dabar
  • Naujienos
  • Kolaboracijos
  • Archyvas
JetLag Amber Lager
JetLag Amber Lager
„JetLag„ Amber Lager- Lageras. Tradicinė alaus rūšis, iki skausmo pažįstama ir nebestebinanti, tačiau puikiai tinkanti atsigaivinti po sunkios darbo dienos. Todėl mums, Apynio bravorui, buvo iššūkis – nenuobodus tradicinis alus. Taip gimė JetLag – lageras, kuriame nepagailėjome Tettnanger apynių, praturtinome ypatingu salyklu, ir virėm pagal beveik visas taisykles, nes kai kurias teko sulaužyti 🙂

JetLag – kai skrendi virš kalnų ir švyturių!

Pateikimo temperatūra: 8-10 C
Stiprumas (ABV): 5,2% alk.tūr.
Kartumas (IBU): 20
Spalva (EBC): 16
Green monster IPA
Green monster IPA
„Green monster„ IPA- tai amerikietiško indian pale ale (IPA) stiliaus alus. Naudojamų apynių kartumas suderintas su karameliniu salyklu ir avižomis, na o dar nepradėjus ragauti šio skonio, akimirksiu jaučiamas monstriškas laimų, greipfrutų bei tropinių vaisių aromatas. Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, pusšviesis ir be jokių dirbtinių priedų.

Pateikimo temperatūra: 8-10 C
Stiprumas: 6,3% alk.tūr.
Kartumas: 55 IBU
Spalva (EBC): 23
Mango Milkshake APA
Mango Milkshake APA
Milkshake eliu (vert. pieno kokteilis) vadinamas dėl jame esančios laktozės, didelės tarsi pieno kokteilio putos ir pektino, gauto iš gamybos metu dedamų vaisių.
Tai baltos kreminės putos, gintarinės spalvos amerikietiško stiliaus blyškusis elis. Kadangi tai nefiltruotas alus, jis yra drumstas ir turtingas mielėmis.
Ragaujant jaučiamas išskirtinis tropinių vaisių, daugiausia mango aromatas. Silpniau jaučiami citrusiniai vaisiai, laimas, greipfrutas apelsinas.
Skonis pilnas ir subalansuotas, o saldumas išraiškingas, pereinantis į švelnų kartumą.
Nors išgėrus kelis gurkšnius jaučiamas šildantis poveikis, tai alus, kurio taurė gaivi, o alus tiks skanauti ir vėsų rudens vakarą, ir karštą vasaros dieną.
Rekomenduojama patiekti 10°C temperatūros.

ABV: 5,2 %,
EBC:15,
IBU: 40
Kosmosas
Kosmosas
„ KOSMOSAS “ – „Winter is coming!„ todėl mes pristatome savo naują žiemišką alų! Tai mūsų regionui artimas Baltijos porteris, kurį nusprendėme paskaninti brandinant kartu su Prancūziško ąžuolo drožlėm. Mūsiškė šio stiliaus interpretacija – juodas ir nepermatomas alus su rusva puta, turintis ryškų šokoladinį, su vanilinėmis ąžuolo natomis, aromatą. Skonyje dominuoja džiovintos slyvos, razinos ir saldymedis, su tamsaus kartaus šokolado poskoniu. Nors 7,2% šiam stiliui ir nėra daug, stengėmės, kad „Kosmosas„ savo skonio ryškumu ir turtingumu nenusileistų ir stipresniems savo broliams .
Maisto derinimas: Amerikietiškas BBQ (kur daug saldaus padažo); gerai skrudinta žvieriena; tirštas sotus čili troškinys; ilgai brandintas Gouda sūris; šokoladiniai desertai.
Pateikimo temperatūra: 11-13 C.

Stiprumas (ABV): 7,2 % alk.tūr.
Kartumas (IBU): 35,
Spalva (EBC): 180 (Nepermatomai juodas) .

Deep Dive DDH IPA;
Deep Dive DDH IPA;
„Deep Dive“ – tai baltos putos, gintarinės spalvos amerikietiška dviguba IPA su dvigubu sausu apyniavimu. Ji stipresnė, intensyvesnė nei įprasta ipa, įskaitant tiek alkoholį tiek ir salykliškumą bei apynių charakterį. Spalva šiek tiek “rūkanota“ dėl alaus gamyboje dėtų specialių grūdinės kultūros augalinių žaliavų ir dėl to, kad alus nefiltruotas, nepasterizuotas.
Ragaujant iškart juntamas ryškus citrusinių ir tropinių vaisių aromatas, skonis vidutinio pilnumo, lengvas saldumas. Poskonyje išlieka subalanduotas kartumas, pilnumas ir vaisiškumas bei lengvas saldumas.
Rekomenduojama patiekti 7-10°C;

ABV 7,5 % alk. tūr.;
EBC 30;
IBU 60

SESSION IPA
SESSION IPA
„Session IPA“ – tai labiau subalansuota, ne taip intensyviai suapyniuoti ir mažiau karti IPA, kuri labai lengvai geriasi ir dėl savo mažesnio alkoholio tūrio – tik 4,5%.
Kvape jaučiami įvairūs tropiniai citrinvaisiai bei kaulavaisiai. Skonyje pasireiškia vidutinio pilnumo, vaisiškas gaivumas kartu su šiek tiek saldumo iš salyklo.
Spalva, tai šviesiai geltonas elis, šiek tiek drumstas dėl specialiai parinktų New England mielių. Naudoti apyniai: Citra, Mosaic ir Ekuanot. Gamybos metu sausas apyniavimas buvo vykdomas per keletą kartų, esant skirtingoms temperatūroms.
Aztec Delight
Aztec Delight
Tai Milk Stout, brandintas su skrudintos kakavos pupelėmis ir šiek tiek vanilės. Kakavos pupelės – actekų laikyta kaip dievų dovana, naudota ne tik kaip dangiško gėrimo ingredientas, bet taip pat ir valiuta.
Kvape jaučiami šokolado tonai persipynę su burbono vanilės užuominomis, skonyje tamsus šokoladas pereina į šilkinį kavos skonį, o laktozė prideda saldumo ir kūno. Vanilinių sausainių natos palieka malonų poskonį. Tai – Actekų Malonumas.
ABV: 5,8% alk. tūr.
IBU: 25
EBC: 100
Brut Ipa
Brut Ipa
Pirmoji Brut Ipa versija gimė Amerikoje, San Franciske. Amerikos aludaris iki tol naudojo fermentą tam, kad kiek įmanoma daugiau apcukrinti salyklo krakmolą trigubai Ipai ir imperiniams stoutams. Tikslas buvo aluje palikti kuo mažiau saldumo ir fermentuojant gauti, kuo daugiau alkoholio. Iš to gimė idėja sukurti brut ipa, kur yra ypač sausa, vyniška, su ganėtinai daug alkoholio, bei nemažai aromato. Kai kiti mažieji amerikos aludariai paragavo Brut Ipos San Francisko bare, dauguma panoro tai pakartori savo bravoruose. Nuo to laiko ji plačiai paplito ir gaminama mikro bravorų visame pasaulyje.
Lietuvoje tai vis dar naujiena, todėl mes, bendromis jėgomis kartu su Ispanijos alaus darykla “In Peccatum“ pabandėme sukurti savo Brut Ipa versiją.
Tai 7,5% tūrio alk, šviesus (6ebc) lengvai ūkanotas alus.
Gamyboje naudoti vokiški pilseno ir kvietiniai salyklai, bei ryžių dribsniai.
Fermentuojant pasirinkome naudoti šampanines mieles (Saccharomyces Bayanus), kurios suteikia labai išraiškingą vynišką-šampanišką aromatą, bei suteikia alui subtilų, primenantį vyną, skonį.
Alus sausai apyniuotas du kartus. Pasirinkti vokiški, Naujosios Zelandijos, bei amerikietiški apyniai norint alui suteikti dar ypatingesnį charakterį, bei neleistų pamiršti, kad yra ragaujamas Ipa stiliaus alus. Apyniai suteikia vynuogių, tropinių vaisių bei meliono natas.
Kūnas lengvas, juntamas sausumas, pabaigoje lengvas kartumas (30 ibu), atitinkantis bendrą balansą ir harmoniją aluje.
Aviečių Gose;
Aviečių Gose;
Kartu su Dzūkų Alaus Restoranu pristatome ypatingai riboto kiekio Aviečių Gose.
Šis vokiško stiliaus rūgštusis elis buvo užkrėstas laktobakterijomis, kurios pridavė tą išskirtinį rūgštumą, o aviečių tyrė fermentacijoje – švelnų skonį ir malonų kvapą. Verdant įdėjome jūros druskos ir kalendrų sėklų. Puiki pora sūriui ir jūros gėrybėms.

Stiprumas: 5,6% alk.tūr.
ROPA Moonshine 2019 edition;
ROPA Moonshine 2019 edition;
Kaip ir pernai, neknisim jums proto poteriais apie kokybiškas žaliavas, tyrą vandenį ir penkiasdešimt apynių. Apie aludarių nekaltą prasidėjimą, rankų darbą ar tapybos priemones, naudojamas gamyboje. Čia alus, kuris buvo gamintas sau, bet būtų buvę gaila nepasidalinti su kitais. Aišku jei norite legendų, galėtume ir papasakoti, kaip tokie žemaičiai emigravo į Latviją vien tam, kad galėtų virti samanę. Kaip filtravo ją per anglį, pripildė ąžuolinę statinę ir brandino tris metus, saugant pabėgusių šunų gaujai. Kaip angelai pasiėmė savo dalį. Kaip ištuštinta bačka atkeliavo į Kauną, buvo pripildyta ROPA alaus ir ilgai brendo šaltame rūsyje. Šiame aluje rūgštis yra spontaninio biologinio proceso rezultatas, nebuvo naudoti gamybiniai mikroorganizmų mišiniai.

Stiprumas: 6,5% alk.tūr.;
Kartumas: 25 IBU;
Spalva(EBC): 28;
Patiekimo temperatūra : +7 – +10° C;
3 IN 1 IPA
3 IN 1 IPA
Mūsų naujas produktas – tai trijų kraft alaus daryklų bendro darbo vaisius. Turėjome garbės išsivirti alų bendradarbiaujant su Midnight Project kraftinio alaus darykla (Baltarusija) ir Selfmade Brewery (Rusija). Taip pat norėtumėme pabrėžti, kad nors Midnight Project produkcija yra mažai pažįstama Lietuvoje, Baltarusijoje ji turi gan stiprų įvertinimą.
3IN1 IPA – tai baltos, ilgai išliekančios putos, auksinės spalvos amerikietiška moderni IPA. Spalva šiek tiek “rūkanota“ (hazy) dėl alaus gamyboje dėtų specialių grūdinės kultūros augalinių žaliavų ir dėl to, kad alus nefiltruotas, nepasterizuotas.
Ragaujant iškart juntamas ryškus citrusinių vaisių, tokių kaip citrina, apelsinas, greifrutas, laimai aromatas. Gamybos metu pasirinkti vien amerikietiški citusų aromato apyniai.
Skonis vidutinio pilnumo, juntamas lengvas sūrumas pereinantis į lengvą kartumą, poskonyje išlieka subalanduotas kartumas ir vaisiškumas.
Nors alkoholio alus turi ganėtinai nemažai, jo taurė geriasi gana lengvai ir gaiviai, todėl puikiai tinka ragauti vasarą.
Rekomenduojama patiekti 7-10°C;
ABV: 6,6%;
IBU: 55
ROPA
ROPA
Alus gavosi toks, kad netilpo į įprastus IPA, Red ar Ale apibrėžimus, todėl teko sukurti net naują stilių – ROPA, arba Red Oceania Pale Ale. Jame spalvoti ir sodrūs salyklai sudaro subalansuotą darnų ir troškulį malšinantį derinį su egzotišku, ilgai žaidžiančiu, bet neužgožiančiu apynių kartumu. Amerikietiškų apynių guasybę papildo išskirtiniai ir tik Naujoje Zelandijoje auginama RAKAU rūšis. Rakau istorija prasidėjo dar XIX amžiuje, kuomet naujakuriai iš Anglijos ir Vokietijos atvyko su savo apynių šakniavaisiais. Labiausiai klimatą jie pamėgo Nelson regione, kurio apynių augintojai vėliau savo išvestas rūšis pradėjo vadinti pagal Maori gentis ir jų papročius.
Šis nuo 2015-tųjų verdamas alus – gerai žinomas tarp Lietuvos craft alaus mylėtojų.
ABV: 5,6% alk. tūr.
IBU: 35
EBC: 30
ROPA Moonshine
ROPA Moonshine
Kaip ir pernai, neknisim jums proto poteriais apie kokybiškas žaliavas, tyrą vandenį ir penkiasdešimt apynių. Apie aludarių nekaltą prasidėjimą, rankų darbą ar tapybos priemones, naudojamas gamyboje.

Čia alus, kuris buvo gamintas sau, bet būtų buvę gaila nepasidalinti su kitais.

Aišku jei norite legendų, galėtume ir papasakoti, kaip tokie žemaičiai emigravo į Latviją vien tam, kad galėtų virti samanę. Kaip filtravo ją per anglį, pripildė ąžuolinę statinę ir brandino tris metus, saugant pabėgusių šunų gaujai. Kaip angelai pasiėmė savo dalį. Kaip ištuštinta bačka atkeliavo į Kauną, buvo pripildyta ROPA alaus ir ilgai brendo šaltame rūsyje.

Šiame aluje rūgštis yra spontaninio biologinio proceso rezultatas, nebuvo naudoti gamybiniai mikroorganizmų mišiniai.
JUODRAS
JUODRAS
Šiaurės Anglijos porteris (Old-Style North England Porter). Tikro Alaus Lab. ir Bravoras Apynys pristato jau ketvirtą kolaboraciją iš sezoninio alaus linijos.
Šis alus yra įkvėptas Angliško senojo stiliaus porterio, kuriam kaip ir kitiems britiškiems eliams būdingi subtilūs ir subalansuoti bruožai, leidžiantys mėgautis skonių žaisme. Šiaurės Anglijos grafystės bravorai yra išskirtiniai šiame žanre – čia nuo seno daromiems porteriams ir stautams jau keletą amžių naudojamos specifinės fermentavimo technikos, kurios suteikia jų alui gilesnius skonius, nei kituose regionuose.
Apynio bravore interpretavome tai, ką žinome apie Š. Anglijos porterį, siekdami atgaminti mums ypač įsiminusias charakteristikas. Juodras kupinas besimainančių tamsių degintų salyklų, šokolado, juodos duonos, melasos skonių, slyvų ir gervuogių tonų. Jis lengvas, geriasi lengvai, tačiau gomurį džiugina ilgai išliekančiu poskoniu.
Porterį – gimusį uostuose – pirmiausia skiriame Pajūrio ir Pamario kraštui bei draugams, kurie kelia bures, nebodami juodro dangaus.
Vasaros griausmas SE
Vasaros griausmas SE
Tikro Alaus sezoninis alus, kaskart tobulinant receptą kartu su Kauno bravoru „Apynys„ 2017 metų šiltąjį sezoną pasitinkame specialiu Vasaros griausmo leidimu su garsiausiais Slovėnijos apyniais Styrian Goldings. Šie apyniai buvo išvesti 1930-aisais Styrijos kraštuose iš angliškų Goldings apynių – iš jų Styrianai paveldėjo ir mūsų alui atidavė atsigavusios žemės aromatus, o iš Savinjos upės, kurio saulėtuose krantuose jie auga – gaivinančio pikantiškumo. Geriausią anglišką Maris Otter salyklą pakinkėme tam, kad savo banga nuneštų jus į ateinančią vasarą!
The Neipa Colados;
The Neipa Colados;
Eilinė diena alaus rojuje. Du draugai besimėgaujantys apyniuotu Pina Colada baseinu, taško Tave New England IPA bangomis.
Šis NEIPA receptas šovė į mūsų galvas taip greitai kaip draugužiai ananasas ir kokosas įšoko į baseiną. Negalėjome susilaikyti neišvirdami šio apyniuoto gėrio su laktoze ir ananasų, kokosų tyre. Puiki kombinacija sudrebinti jūsų alaus mintis. Visiškai tiršta it pieno kokteilio puta, miglotos šviesios spalvos alus su „pilnu kūnu„, kuris buvo sausai apyniuotas su Citra ir unikaliais Vic Secret ir Azacca apyniais. Rekomenduojamas patiekimas +11- +13 laipsnių temperatūroje tulpės formos alaus taurėje.

Stiprumas: 5,6% alk.tūr.
Kartumas: 20 IBU
Spalva (EBC): 8
Yellow camper Micro IPA;
Yellow camper Micro IPA;
Šį alų sukūrėme karštai vasarai. Kai norisi kažko gaivinančio ir vaisiško. Kai nori pasiimti lengvo alaus ir su geltonuoju kemperiu judėti į gamtą prie vandens.
Baltos kreminės putos, šviesiai geltonos spalvos lengvas, vaisiškas IPA alus pasireiškia išryškintu apynių aromatu ir skoniu. Specialiai parinktos keturios apynių rūšys sausam apyniavime alui suteikia sprogstantį „vaisių salotų“ skonį bei aromatą. Kadangi apynių kiekis yra dedamas beveik toks pats kaip ir didesnio alkoholio IPA aluje, apynys jame atskleidžia pilna savo potencialą. Salyklas suteikia lengvą kūną, šiek tiek saldumo, taurės dugne juntama medaus bei meliono aromatai. Kartumas negrubus, lengvai išliekantis.
Mikro, Session Ipa alūs sukurti su įdėja, kad galima atsigerti apyniuoto alaus ir dienos metu ar ragauti ilgesnį laiką jaučiant lengvesnį, neapsunkinantį alkoholio poveikį.
Rekomenduojama patiekti 5-8°C;

ABV 3,0 % alk. tūr.;
EBC 9;
IBU 40
Hula Hula
Hula Hula
Tai baltos kreminės putos, šviesaus gintaro spalvo, pereinančios į rožinę , drumstas vaisinis alus.
Gamybos metu naudotas tropinis vaisius suteikia alui lengvą rūgštelę ir subtilų poskonį. Jaučiami citrusiniai vaisiai: citrina, greipfrutas, apelsinas, laimas. Skoniui paryškinti naudotos citrusinių vaisių žievelės.
Alus vidutinio pilnumo ir subalansuotas, švelniai juntami saldumas, rūgštumas ir kartumas.
Rekomenduojama patiekti 7-10°C temperatūros.
ABV: 5%;
IBU: 15
Das Corn
Das Corn
Stilius pagal BJCP: international light lager
Bendras apibūdinimas: Be stipraus skonio, gerai subalansuotas, vidutiniškai natūraliai gazuotas. Tiekiamas šaltas, gaivinantis, troškulį malšinantis.
Aromatas: lengvai juntamas salykliškumas, kukurūzo saldumas, šiek tiek juntami prieskoniai, pipirai, lengvas vaisiškumas iš žemutinės fermentacijos mielių.
Išvaizda: šviesus, blyškus, šiaudo spalvos, galimas lengvas drumstumas iš mielių (nefiltruotas, nepasterizuotas), puta balta, tirštoka, kreminė
Skonis: ganėtinai neutralus, įprastas lageriams, juntamas lengvas kukurūzo saldumas, švelnumas lengvas salykliškumas, charakteris ganėtinai neutralus, kartumas mažas, vos juntamas. Rekomenduojama patiekti 6-7°C;
Alkoholis: 5 % tūr. ;
IBU: 20;
Spalva: 6 ebc

Lengvas tamsaus aukso spalvos elis.
BLOND
Lengvas tamsaus aukso spalvos elis. Aromate ir skonyje vienas kitą atsveria Pilsner, Pale Ale ir Munich šviesūs salyklai ir vaisiškai gaivūs amerikietiški Citra ir Centennial apyniai.Auksinės spalvos lengvas elis (viršutinės fermentacijos alus). Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, be jokių dirbtinių priedų. Pavasariškai lengvas alus, be įsipareigojimų!
ROGĖS
ROGĖS
tai užsienietiško ekstra stauto (Foreign Extra Stout) stiliaus tamsusis stiprusis alus. Jis pasižymi sodria juoda spalva, su tiršta rusva kremine puta. Skonyje ir aromate dominuoja tamsusis šokoladas su lengvomis vaisinėmis natomis.
“ ROGĖS “ tai tiršto kreminio kūno alus su salstelėjusiu salykliniu ataskoniu, kuriam pusiausvyros įneša apynių ir deginto salyklo kartumas
“ ROGĖS “ paprasčiausiai galima apibūdinti kaip: didesnis, stipresnis airiško sausojo stauto “pusbrolis”, skirtas mėgautis ilgais šaltais žiemos vakarais!
Ūkas
Ūkas
Tai belgiško tipo elis su lengvu, netradiciniu prieskoniu. Lengvas vasariškas alus, primenantis lengvą kvietinį alų. Žaliavos naudojamos tik pačios aukščiausios kokybės. Vanduo, kuris yra pagrindinė žaliava, iš giluminio gręžinio, prisideda prie išskirtinio skonio. Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, gelsvos spalvos ir be jokių papildomų priedų.
Brown bear
Brown bear
tai pusšviesis, filtruotas ir nepasterizuotas alus. Nėra pridėta jokių priedų tik salyklas, vanduo, apyniai ir mielės. Alus yra lengvai geriamas ir turi lengvą karamelinio salyklo prieskonį. Šis alus gaminamas iš minkšto vandens, kuris išgaunamas iš gręžinio. Tai puikus alus atsigaivinti. Stiprumas: 5,0% alk.tūr.
Ąžuolo
Ąžuolo
„Ąžuolo alus“ – Tai tradicinio lager tipo alus su lengvu, netradiciniu prieskoniu.Stipriai išreikšta salyklo, apynių skonis bei kvapas ir lengvas ąžuolo prieskonis. Žaliavos naudojamos tik pačios aukščiausios kokybės. Vanduo, kuris yra pagrindinė žaliava, iš giluminio gręžinio, prisideda prie išskirtinio skonio.Alus brandinamas mažiausiai mėnesį, tai atsispindi mažuose burbuliukuose ir putoje, kuri palieka ant taurių kraštų žiedus.Alus yra nepasterizuotas, nefiltruotas, gelsvos spalvos ir be jokių papildomų priedų. Stiprumas: 5,5% alk.tūr.
https://www.apynysbrewing.lt/wp-content/uploads/2021/02/apynys-brewing-logo-green.png

Mes esame įsikūrę Kaune

Užsukite pasikalbėti,
mes dirbame darbo dienomis
nuo 9 iki 17:00

Visit us in Nelson St,
Melbourne

Our second location,
we are open every day
from 1PM to 10PM.

AtsiliepimaiKĄ SAKO MŪSŲ KLIENTAI

Finally decent IPA brewed in Lithuania

Always know what you get – full aroma, balanced bitterness and taste. Distribution network is still weak, but looking forward to find it in more pubs

Vytas

Apynys Green Monster IPA

Refreshing and spicy, awesome for hot days!

Almost clear straw with a nice white head and beautiful lacing. Rehreshing aroma of spice, citrus, grass, pine. Tastes sourish with a little bitterness catching up in a moment.

Gediminas

Apynys Vasaros Griausmas

This particular moonshine barrel ROPA was my favorite Lithuanian beer ever.

When the last bottles in my stash started turning sour, I left them in my cellar to age for 2 years. The result is an absolutely amazing sour, somewhere in between oud bruin and darker geuze examples. This is my last bottle, and I’m both elated and sad. Cheers, Martynai, this one is simply superb! One of the best sours I’ve ever had!

G

Apynys Ropa - Moonshine BA

AR JUMS JAU YRA 20 METŲ?

Are you already 20 years old?